12 minuter i Paris 2016-01-18T13:42:21+00:00

Omslaf 12 minuter i ParisKlockan är 16:48 och ett café har legat i detta gathörn, inte långt från Sacre Coer, sedan 1890. Namnet Les Enfantes de la Lune står skrivet med vita snirkliga bokstäver på de gröna markiserna. Det vitrappade huset pryds av svarta järnbalkonger och höga fönster. Uteserveringen har stora skjutfönster som är öppna. Där ute doftar det av tvåtaktsmopedavgaser, varm asfalt och diesel.

Det är här som novellsamlingen 12 minuter i Paris utspelar sig. En grupp författare har stämt träff just här, de har suttit många timmar utan ett tecken på inspiration, men i den förväntansfulla Parisiska kvällen börjar något plötsligt forma sig. Tolv minuter skriver de, och på tolv minuter föds en samling noveller och dess karaktärer ur skymningen och ifrån denna plats. Vi får följa människorna på detta café och deras olika bilder av samma omgivning.

Läsningen är en upplevelse som berör, med både spänning, glädje, kärlek och sorg. Bakom novellsamlingen ligger 25 författare som reste till Paris i samband med ett skrivprojekt arrangerat av Maria Wells och Elisabeth ”Ludde” Sjöberg Strand.

Medverkande novellister: Ann-Louise Abbestam, Pia Andersson, Maria Arvidsson,Pernilla Cowan, Nina Ednertz, Sofia Lisiderius, Anette Jacobsen, Tinna Jaldi, Caroline Jönsson, Ami Katz, Gro Knutsen, Marie Kviborg, Christine Mårtensson, Christina Nilsson, Lena Pettersson, Eva Rylin, Elisabeth Sjöberg Strand, Annica Smedius, Marianne Tedenstad, Maria Virding, Maria Wells, Annica Wård, Lena Wästfeldt och Ylwa Yngvesson.
Köp boken i vår webb-shop