Bortom all genans 2018-10-22T20:04:12+00:00

Bortom all genans

I den avslutande tredje delen om De fyras gäng reser vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill till Vietnam för att fundera över framtiden.

Men långt borta kommer deras tidigare liv nära. De träffar en polis som inte kan släppa tankarna på vad som hände när deras båt i Vaxholm brann. Och hur var det med deras pengar som de kom över lite för lättsamt ska allt de vunnit tas ifrån dem? De fyras gäng, Garbo, Ingalill, Anita och  Pamela är tillbaka. En kvartett kvinnor som visar sig själva och världen att man ska akta sig för att räkna bort kvinnor 60+. De besitter kraft och fantasi och efter Garbos uppmaning till dem: Om ni inte börjar leva gör jag slut, har de tagit makten över sina egna liv och förverkligat hemliga drömmar de trodde skulle förbli ouppfyllda.

Detta är den tredje delen i Swedenmarks serie som föregicks av Se upp med vad du önskar och Om ni inte börjar leva gör jag slut. Nu har de fyra kvinnorna rest långt bort och funderar på att kanske slå sig till ro med vad de uppnått. Men när de inser att det finns män som underskattar kraften hos dem och ser dem som töntiga tanter enas de om att försvara det de vunnit och  försåtligt och uppfinningsrikt hämnas på de som underskattar dem.

En för alla, alla för en, säger Garbo, Ingalill, Anita och Pamela i De fyras gäng.  De inser att de alltid kommer att fortsätta drömma och att målet för drömmarna ibland är själva drömmen och resan för att uppnå den.

Bortom all genans gavs ut i augusti 2018.

Eva Swedenmark har gjort succé med sina romaner Se upp med vad du önskar och Om ni inte börjar leva gör jag slut, om fyra kvinnor 60+ som vägrar se livet sippra bort i tristess. De utmanar varandra att ta fatt i sina drömmar och leva livet. Det leder till omvälvande äventyr i denna skröna med allvarlig underton om rätt och möjlighet att ta för sig av livet och fortsätta förverkliga sina drömmar oavsett ålder. Om betydelsen av nära vänner. Lena Tallberg i M-magasin kallar boken en vän-lit. Eva tillhör själv den generation som aldrig ger upp . Hon vill inspirera alla att ta tag i sina liv och vägra motas in i åldersfällan. Jag vill inspirera alla, oavsett ålder, att ta tag i sina drömmar och leva de liv de vill, strunta i fördomar om hur man ska vara i olika åldrar. Ta för sig av livet , säger hon.
Eva Swedenmark är författare till ett trettiotal romaner. Bärböckerna skrivna tillsammans med Annica Wennström är några av de mest spelade ljudböckerna just nu.

Sagt om Bortom all genans:

Bortom all genans, är inte det en lovande titel så säg? Tredje gången gillt för våra äventyrslystna favoritmappies i serien om de fyras gäng. Platsen är denna gång Vietnam dit väninnorna rest för att fundera. Är det inte dags att slå sig till ro? Bli stillsamma damer igen? Knappast, dundrar Eva Swedenmark som i stället river av ännu en sprudlande historia där gänget hämnas gruvligt på män med fördomar om mogna kvinnor. En för alla, alla för en, lyder stridsropet. Vilken maffig start på bokhösten.
Jenny Lindh, M-Magasin

Sagt om Om ni inte börjar leva gör jag slut:

Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna .
Jenny Lindh, M-Magasin
Om ni inte börjar leva gör jag slut vågar utmana åldersbojan och hävda att den mogna skönheten är den bästa, feel good-roman för övre medelåldern .
Gefle Dagblad
Livet behöver väl inte bara vara tristess? Alltså börjar de hjälpa varandra att förverkliga sina drömmar. Det är roligt och fyndigt .
Lotta Olsson, DN
Jag hoppas att många läser och, oavsett ålder, väljer att kasta loss på livets lite roligare bana lite oftare .
Blekinge Läns Tidning
Författaren är en rutinerad skribent som vet hur en sorglös berättelse ska fånga läsaren , skriver BTJs recensent Gunilla Bergdahl och talar också om: … den lågmälda humor som på sina ställen ger sig till känna och mejslar ut fyra livserfarna kvinnor, vars självdistans och livslust gör det lätt att i kärlek och besvikelse skratta med dem, istället för åt dem.
BTJ