Om ni inte börjar leva gör jag slut 2016-10-25T13:56:53+00:00

Om ni inte börjar leva gör jag slutVännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill har slutat tala med varandra om viktiga saker. I stället ältar de sina besvikelser och krämpor. Tills Garbo en dag får nog och utmanar sina vänner. Det blir startpunkten för dem alla att våga berätta för sig själva och varandra vad de vill ha ut av livet.

Deras uppriktighet leder dem till halsbrytande färder i Stockholms skärgård, spännande möten på franska Rivieran och ger dem en oväntad förmögenhet. Men framför allt vinner de tillbaka livsvilja och lust till kärlek, skrivande och till att ta itu med gamla ouppklarade relationer.

I ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”inser den kvinnokvartett 60+ som Eva Swedenmark skildrar att livet ska vara roligt i alla åldrar. De fyra vännerna slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de bestämmer sig för att förverkliga sina hemliga drömmar.

”Sex and the city 60+”, sa en förtjust läsare och började genast fantisera om vem som ska spela Garbo, Pamela, Anita och Ingalill den dag boken blir film.

Eva Swedenmark är journalist och författare till ett trettiotal böcker i olika genrer. Nu kommer hennes första mappie-lit, en roman som på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar nu att hamna i åldersfällan. Hon vill med sin inspirerande roman ge andra lust och mod att ta tag i sina liv och förverkliga sina drömmar genom att berätta om vänskap som utmanar.

Sagt om boken:
”Humörhöjande mappie-lit, Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna.”
Jenny Lindh i M-magasin
”… historien blir både händelserik, dråplig och framför allt rolig. Jag hoppas att många läser och, oavsett ålder, väljer att kasta loss på livets lite roligare bana lite oftare.”
Annelie Henrysson i Blekinge Läns tidning
Det blir lite av äventyrsbok över första halvan. Men roligt och fantasifullt blir det, inte minst när gänget är ute för att hämnas och rentav tar i för mycket – det är inte lätt att vara nybliven amatörskurk när man är över sextio. Andra halvan ger mig den större behållningen: här sluter damerna cirklar, reparerar det som gick fel för länge sedan, avslöjar djupa hemligheter, och det blir varmt och gripande.
Susanne Holmlund i Gefle dagblad
”Bara för att man knallat en bit över medelåldern behöver man inte bli osynlig där man står på randen till ättestupan. Även en äldre dam kan vara snygg, efterfrågad och  sexig. Och hon har rätt att leva ut det hon känner. Jag kände mig så jäkla positiv efter att ha läst ut boken  det gick faktiskt rätt snabbt  att jag förväxlade känslan med lycka. Jag tror jag tar och läser boken en gång till!”
Lena Jeppsson i DAST magazine
”Jag måste ändå säga att jag inte läst något som liknar den här boken. Den är äventyrlig, lite galen och den går utanför normerna men det är också en vacker berättelse om vänskap och om kärlek. Och om hämnd, besvikelse och allt det där som inte hände i livet. Jag älskade den här boken.
Betyg 4,5/5” Boktjuven

Läs mer om författaren Eva Swedenmark »