Anne-Lie Högberg 2017-05-23T19:48:41+00:00
Anne-Lie Högberg

Anne-Lie Högberg

Anne-Lie Högberg är född 1964 och bor i Bålsta utanför Stockholm med sin man. Hon har fem barn och två barnbarn. Efter en mångårig yrkeskarriär inom ekonomi och administration jobbar hon nu på heltid med sitt skrivande. Förutom att läsa är hennes största intresse familj och vänner.

Tre veckor efter att Anne-Lie Högberg släppte sin första roman, drabbades hon av elakartad bröstcancer. Ett slitsamt halvår följde med cellgifter och strålning. Därefter var det dags för den tuffa återhämtningen. Väck mig när det är över är hennes andra roman och den första utgiven på Ordberoende förlag. Det är en fristående uppföljare till succéromanen Det kommer aldrig mer vara du som kom 2013. Liksom i debutboken väver Anne-Lie Högberg in självupplevda livshändelser i sin berättelse om Agnes. Hon skriver känslosamt om rädslan när orättvisorna drabbar Agnes och hennes familj och som läsare får man även ta del av det mod, hopp och den kärlek, som behövs för att överleva livets bakslag.

Sagt om boken Väck mig när det är över:

”Denna uppföljare till författarens debutroman är en gripande berättelse om rädsla, syskonkärlek och livets oberäknelighet. Högberg tar i sin historia upp svåra frågor som exempelvis hur moderskap påverkas av en potentiell dödlig sjukdom och ovisshet och hur hemligheter förändrar relationer. Boken är välskriven och fångar in läsaren från första början. Då historien delvis är självupplevd blir berättelsen ännu mer intagande. Läsvärd!” BJT-häftet nr 18, Lektör Teresa Vihtma.

Sagt om boken Det kommer aldrig mer vara du:

”En fin skildring av en svår tid.” Katerina Janouch

”Är du det minsta intresserad av människor och relationer, ska du läsa Anne-Lie Högbergs debutroman.” Erikas bokprat

Det kommer aldrig mer vara du är en lågmäld bok om att landa i en ny verklighet. Den är jordnära, varm och väldigt lätt att ta till sig.” Bokcirkelflickorna

”En riktig bladvändare som jag läste ut på ett dygn, trots att jag jobbar heltid och har en ettåring hemma.” Bohusläningen

”Har läst denna underbara bok två gånger den senaste veckan. Det är inte ofta det händer, så läs den!” Jenny Valbrand

Följ Anne-Lie Högberg på instagram: @anneliehogberg

Eller Facebook: Anne-Lie Högberg Författare