Eva Swedenmark 2018-06-15T15:26:26+00:00
Eva Swedenmark

Eva Swedenmark

Eva Swedenmark är journalist och författare till ett trettiotal böcker i olika genrer, nu senast aktuell med romanen Paris Passion, där hon skildrar livet i passionens Paris under de turbulenta åren i slutet av 1960-talet.

I maj 2016 gavs författarens första mappie-lit Om ni inte börjar leva gör jag slut ut på förlaget 2017 kom den fristående uppföljaren Se upp med vad du önskar, del tre Bortom all genans kommer ut i augusti 2018. De tre titlarna tar på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag lever och förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar nu att hamna i åldersfällan. Ändå är det så lätt att fastna i fördomarna om hur kvinnor 60+ bör leva, menar Eva. Hon vill med boken ge andra lust och mod att ta tag i sina liv och förverkliga sina drömmar genom att berätta om vänskap som utmanar. Andra uppskattade titlar  av Swedenmark är feelgood-romanerna i den populära ”Bärserien” som började med ”Smultron och svek” och avslutades med ”Lingon och Lust”, skrivna ihop med Annica Wennström.

Eva Swedenmark kommer ursprungligen från Sundsvall men bor nu i Stockholm. Hon har tre barn och tre barnbarn. Som ung har hon bott i Frankrike, men nu tillbringar hon somrarna i sin skrivstuga i Stockholms skärgård. Hon älskar att resa och Vietnam är favoritlandet framför andra.

Mer om romanen Paris passion

Gilla Eva Swedenmarks författarsida på Facebook »

Följ författarens blogg: Eva Swedenmarks värld »

Intervju med Eva Swedenmark i ICA Kuriren »

Nu är äntligen uppföljaren till ”Om ni inte börjar leva gör jag slut” på väg ut till butikerna. Den nya romanen heter ”Se upp med vad du önskar”. Vad händer med pengaväskan? Hur går det för Ingalill och hennes ungdomskärlek Marcel? Blir Garbos manus antaget av förlag? Vad har Pamela för framtidsplaner? Och Anita och hennes soffliggande man Krister, hur ska det gå?

Om ni inte börjar leva gör jag slut – recensioner:

”Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna.”, Jenny Lindh, M-Magasin.

”Om ni inte börjar leva gör jag slut vågar utmana åldersnojan och hävda att den mogna skönheten är den bästa, feel good-roman för övre medelåldern,” Gefle Dagblad.

”Livet behöver väl inte bara vara tristess? Alltså börjar de hjälpa varandra att förverkliga sina drömmar. Det är roligt och fyndigt”, Lotta Olsson, DN.

”Jag hoppas att många läser och, oavsett ålder, väljer att kasta loss på livets lite roligare bana lite oftare,” Blekinge Läns Tidning.

”Författaren är en rutinerad skribent som vet hur en sorglös berättelse ska fånga läsaren, skriver BTJs recensent Gunilla Bergdahl och talar också om: … den lågmälda humor som på sina ställen ger sig till känna och mejslar ut fyra livserfarna kvinnor, vars självdistans och livslust gör det lätt att i kärlek och besvikelse skratta med dem, istället för åt dem,” BTJ.