Eva SwedenmarkEva Swedenmark är journalist och författare till ett trettiotal böcker i olika genrer, till exempel spänningsromaner. Mycket uppskattade är feelgood-romanerna i den populära ”Bärserien” som började med ”Smultron och svek” och avslutades med ”Lingon och Lust”, skrivna ihop med Annica Wennström.

I maj kommer författarens första mappie-lit på förlaget som heter ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”. Det är en berättelse som på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag lever och förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar nu att hamna i åldersfällan. Ändå är det så lätt att fastna i fördomarna om hur kvinnor 60+ bör leva, menar Eva. Hon vill med boken ge andra lust och mod att ta tag i sina liv och förverkliga sina drömmar genom att berätta om vänskap som utmanar.

Eva Swedenmark kommer ursprungligen från Sundsvall men bor nu i Stockholm. Hon har tre barn och tre barnbarn. Som ung har hon bott i Frankrike, men nu tillbringar hon somrarna i sin skrivstuga i Stockholms skärgård. Hon älskar att resa och Vietnam är favoritlandet framför andra.

Läs mer om romanen ”Om ni inte börjar leva gör jag slut” »

Gilla Eva Swedenmarks författarsida på Facebook »

Följ författarens blogg: Eva Swedenmarks värld »