I likets vänkrets 2017-06-15T13:49:47+00:00

I likets vänkrets

Veera, Miriam och Erika ser fram emot att fira midsommar i välbehövligt lugn och ro, men det blir inte som de tänkt sig.

Vännerna Miriam och Erika på är på väg till Öland för att fira midsommar i Miriams hus och Veera i Kallhäll. På väg till Öland tar Miriam och Erika en omväg förbi Miriams bror i Ystad, där de blir ombedda att hjälpa en kvinna som säger sig vara hotad av sin man. Efter att ha tagit sig an uppgiften ser de inget annat råd än att ta kvinnan med sig på resan. Istället för lugn och ro hamnar de mitt i ett tumult av ytterligare en utsatt kvinna, två torpeder och ett synnerligen opraktiskt lik. Med list, fantasi, skådespelartalanger, ett vedträ och diverse omvägar försöker Veera, Miriam och Erika slingra sig ur knipan samtidigt som en skrämmande skugga från det förflutna svävar över dem.

I likets vänkrets ges ut i augusti 2017 och är en fristående uppföljare till författaren Pia F. Davidson debutroman Så tuktas en svinpäls som kom 2013. I augusti 2017 ger Ordberoende förlag även ut den tredje delen Vänner i nöd, vänner i död i serien om Veera och hennes vänner.

”Det här är böcker jag gillar och blir glad av! Och både jag och min man (som också drabbats av Veera-viruset) vill gärna läsa fler äventyr med dessa tre damer.” Boklysten

”Äntligen en rolig deckare! Tre starka kvinnor tar saken i egna händer och hjälper både sig själva och andra. En bok med mycket humor och glimten i ögat. Veera måste vara en av svensk litteraturs häftigaste kvinnor. Måste läsas!” Mona