Manus 2017-01-16T16:02:37+00:00

OBS! Manus – Vi har fullt på vår lista till och med hösten 2017!

Vår utgivning

Ordberoende Förlag ger ut skönlitteratur som både underhåller och berör. Vi väjer inte för svåra ämnen eller stora livsfrågor.
Detta gör att vi får plats i tevesoffor, magasin, dags- och veckopress. Det som gör förlaget speciellt är att vårt samarbete med författarna är tätare än hos traditionella förlag, vilket ger författarna ett större inflytande. Sedan förlaget startats 2009 har vi gett ut 27 titlar.

Förlaget ger ut skönlitteratur (ej poesi) samt facklitteratur (memoarer, biografier, populärvetenskapliga böcker). Vi ger inte ut science fiction, rena deckare eller barn- och ungdomsböcker.

Att komma på en god idé till en roman, diktsamling eller faktabok är ett bra första steg. Men konkurrensen är hård idag och vägen från en bra idé till att skåla i bubbel på förlagets releasefest med den nytryckta boken i handen kan vara lång. Hur kommer du dit?

Det behövs oftast en hel del hjälp från andra för att nå fram. Det är inte ofta som utgivna författare vill berätta om alla de erfarna hjälpredor de anlitat på vägen från idé till releaseparty.

Vi samarbetar med duktiga och utbildade redaktörer, lektörer och språkgranskare  med mångårig erfarenhet av lyfta och utveckla ett manus från bra till utmärkt.

Genom oss kan du mot betalning få hjälp med

  • Redigering av manus

  • Språkgranskning

  • Produktion av din egen bok (omslag, inlaga, isbn, Bokrondellen)

Mejla oss på: manus@ordberoende.com och berätta vad du vill ha hjälp med. Eller fråga oss hur vi kan hjälpa dig att komma vidare, så får du ett personligt pris- och åtgärdsförslag.

Om du tror att du sitter på ett kanonmanus, fått rekommendationer av testläsare och lektörer, är villig att jobba stenhårt och är en positiv lagspelare, skicka ett mejl!

Så här gör du

  • Vi tar emot kompletta manus per e-post för att lättare bedöma helheten
  • Bifoga ett följebrev och en tänkt baksidestext. Var noga med att uppge e-post, namn och adress i brevet.
  • Manuset ska vara inskrivet som text, inte formgivet och vi tar inte emot manus per post.
  • För att underlätta hanteringen bör du numrera sidorna.
  • Vi tycker om författare som läser. Vilka tre av våra redan utgivna böcker tyckte du bäst om och varför? Ta med det i ditt följebrev!

  • Skicka manus till ovan brevlåda: manus@ordberoende.com

Vi kan tyvärr inte bekräfta mottagna manus. På grund av den stora mängden manus vi får in kan vi endast undantagsvis ge personliga kommentarer. Vi kan inte skicka tillbaka insända manus.

 

Vi tycker om författare som läser. Vilka tre av våra redan utgivna böcker tyckte du bäst om och varför?
Ta med det i ditt följebrev!