Om Ordberoende förlag 2016-10-27T16:37:28+00:00

Vi ger ut böcker som berör!

Hos mig hittar du böcker som handlar om att leva i en passionerad relation med inslag av misshandel, du får följa med Sara i hennes val mellan maken och älskaren, hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa, hur du vinner över cancer, om att bli änka vid 30 års ålder.  En roman om en kvinna som när hon väger 143 kilo lämnar familjen och gå ut genom dörren. Vi ger ut böcker som berör!

När du köper böcker från mig får du dem signerade av författare som suttit i tevesoffor, varit intervjuade i magasin, veckotidningar och i dagspress.

Våra böcker handlar om livets skörhet, själslig utveckling och intressanta människoöden och speglar hur vi ser på oss själva och andra.

ewa-akerlind

Hösten 2016 presenterades ”Diabetes typ 1 – handbok för nybörjare” av Eva Ludvigsen. ”Hundkärlek” av Augustnominerade Charlotta von Zweigbergk, ”Ett liv utan början” av journalisten Lena Hansson. ”Vid ögonblickets slut” av Åsa Bonelli. ”Väck mig när det är över” av Anne-Lie Högberg.

Sommaren 2016 debuterade mor och dotter Disa Åberg och Linda Bonaventura med feelgood-romanen ”Operamopsen – en förunderlig kärlekshistoria”. ”Om ni inte börjar leva gör jag slut” är en ”Humörhöjande mappie-lit,  Eva Swedenmark, den felande länken mellan Catharina Ingelman-Sundberg och Fay Weldon slår ett slag för skrattrynkorna.” skriver Jenny Lindh i M-magasin. Var börjar och slutar ett moderskap, undrar Eva Rydinger i romanen ”Härifrån till verkligheten” som tränger sig på i folkhemmet och utmanar både hjärta och tanke. I juni kom ”Tjugo år till dig” en ny fängslande och tankeväckande bladvändarroman av Anna Lönnqvist om kärlek, vilsenhet, oväntad vänskap och om en längtan större än allt annat. Tredje novellsamlingen ”Älskanoveller – 30 nyanser av saknad” fick fina recensioner av BTJ ”En trevlig bok som berör på flera plan, med ett tema som gör att kärnan i livet blir synligt och som tillför progressiva läsupplevelser.”

Våren 2016 kom ”Hjärnan bakom allt” av Britta Sjöström. Kunskap som gör livet roligare, intressantare och mer spännande. Allt presenterat lättsamt och begripligt och anpassat till vardagssituationer. I april introducerade vi genren mappielit med romanen ”Lustans Tivoli” av succéförfattaren Birgitta Andersson som debuterade med den självbiografiska romanen Blondie 2010 på annat förlag.

Hösten 2015 kom ”Alla delar av dig” av Charlotta von Zweigbergk som är en feelgood-roman om hur långt passion och kärlek kan sträcka sig, ”Vid vansinnets rand” av Pebbles Karlsson Ambrose som är en faktaroman om psykisk ohälsa, ”Med egna ögon” av Josefine Lindén och Johan Häglerud – en skildring om Johan som föddes blind och plötsligt vid 19 års ålder kunde se,  ”Mamma kom aldrig hem” av A C Collin – en roman om en mamma som försvann och höll sig borta under 17 år, samt ”12 minuter i Paris” en novellantologi som skildrar 12 minuter på ett café i Paris.

Våren 2015 debuterade Åsa Bonelli med ”Stanna innan du går” en feelgood-roman i skärgårdsmiljö. Elisabeth Akteus Rex släppte sin sjunde bok, en erotisk relationsroman med tre olika slut ”Valet” som får oss att fundera över våra egna livsval. I maj kom andra upplagan av #Älskanoveller, nu med undertiteln ”30 nyanser av kärlek”, novellisterna turnerar nu över hela landet och presenterar novellsamlingen.

Hösten 2014 släppte vi tre pocketböcker, som finns bland annat hos PocketShop: ”Konsekvenser av att dö”, ”Fotografen” och ”En vacker dag ska jag lämna honom”.

Rose Marie Bouws andra roman ”Det krävs tusen vackra ord” har fått strålande recensioner av alla som läst den.

Ebba Ómarsson började skriva brev till sin mamma som gått bort i cancer alldeles för tidigt ”Brev till himlen – 365 dagar utan dig” heter hennes bok. Samtidigt insåg hon att hennes barn aldrig skulle få uppleva sin mormor, och skapade därför ”Din bok om mig” en fyll-i-bok för barn i glada färger om en närstående som inte längre fins med oss.

Våren 2014 debuterade Åsa Älvebrand med  diktsamlingen ”I ensamhetens väntrum” som recenserades av Magnus Utvik i SVT: ”Det här är en innerlig och känslosam diktsamling som jag blir varm i hjärtat av när jag läser”. Anna Lönnqvist debuterade med romanen ”Tills kärleken skiljer oss”, en intensiv relationsroman om förbjuden kärlek, åtrå och passion med förhinder. I maj presenterades även årets upplaga av #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige.

Under 2013 kom romanerna ”Fotografen” och ”Konsekvenser av att dö”, inspirationsboken ”Leva Älska Le – min resa genom sorgen” och faktabiografin ”Koltrastens år – en cancersjuk småbarnspappas kamp”.

Förlaget grundades den 29 september 2009 av Ewa Åkerlind.

Sommarens böcker
  • Eva Swedenmark
  • Om ni inte börjar leva gör jag slut
  • Härifrån till verkligheten