Alla delar av dig 2017-04-24T10:26:39+00:00

Nu i pocket!

” Alla delar av dig” är en relationsthriller. Med värme, humor och en hel del allvar berättas en historia som innehåller såväl passion som kärlek mellan medmänniskor. Två stora frågor avhandlas; Hur långt sträcker sig kärleken när det verkligen gäller? Och vad är egentligen en människa?

OmslagetNär Elenya klär av sig för att ta ett dopp i havet med Simon har det större betydelse än vad någon annan förstår. Ingen har fått se henne naken sedan olyckan. Simon har bjudit ut sju personer till en skärgårdsö. Han säger att han forskar om organdonationer och att det är viktigt att de alla är där tillsammans. Men Simon bär på en stor hemlighet. Något som de andra märker utan att förstå vad han vill med vistelsen på ön.

Detta är en relationsroman om hur man lever vidare när det värsta har hänt. Hur hanterar man en ny passion när man känner att man sviker sitt livs kärlek?

Det här är berättelsen om passion, men också om medmänsklig kärlek och värme. När allt ställs på sin spets.

Detta är Charlotta von Zweigbergks tredje roman och hennes tionde utgivna bok. Hon har tidigare kommit ut på bland annat: Bonniers, Forum och. Charlotta är journalist och skriver mest om relationer, porträtt och resor. Hon har skrivit krönikor i Dagens nyheter och Aftonbladet. Idag delar hon sin tid mellan lägenheten i Gamla Stan i Stockholm och huset på Gotland. Hon har tre vuxna barn och tre barnbarn.

Sagt om boken:

”Skruvat, ljuvligt, viktigt. Inga regler, bara människors lika värde. I alla skepnader, tänk Stephen King. Det gjorde jag!” Lina Forss, författare

”Denna berättelse tar upp ett aktuellt ämne på ett oväntat sätt. Charlotta skapar intressanta personer och öden och lockar till både skratt och reflektion. Jag känner doften av solvarma tallbarr medan jag läser och vill inte sluta.” Christina Herrström, dramatiker och Augustnominerad författare.

här är en feelgood-roman om döden. Eller kanske en roman om hur långt kärlek kan sträcka sig. Eller kanske en relationsroman om organdonationer. Det är hur som helst en mycket märklig berättelse och jag vågar lova att den inte liknar något annat.

Simon märkte att han tänkte på alla inbjudna som kroppsdelar i stället för personer med namn. Lever, njure, hud, hornhinnor och allt vad det nu var. Medan han tog Sven i hand kunde han inte tänka annat än njure, njure, njure. Det störde honom att tänka så, det fick inte lysa igenom på vilket sätt organen var betydelsefulla för honom. Det störde honom också att behöva se hur Sven misskötte sin tunga kropp. Den förbjudet sura tanken ”du borde vara mer tacksam över din nya chans” flög genom honom. Utöver Simon var det sex personer som skulle resa ut till Majskär i Stockholms skärgård, längst ut i havsbandet.

De träffades med anledning av hans forskning som handlade om de psykologiska aspekterna av organdonationer. Det var i alla fall det officiella skälet, Simon hade en alldeles egen tanke kring det. Han hade inte berättat för någon om hela sin plan.

”Alla delar av dig” är en emotionell thriller, som utkommer i höst, om kärlek mellan två älskande men också kärlek mellan medmänniskor. Romanen vänder och vrider på funderingar kring liv och död medan den tampas med frågeställningen: När övergår kärlek till sjuklig besatthet?

Köp boken i vår webb-shop

Läs mer om författaren Charlotta von Zweigbergk »