#Älskanoveller – Nyanser av passion 2018-12-12T22:21:12+00:00

198.00 kr 99.00 krLägg i varukorg

#Älskanoveller – Nyanser av passion

För femte året i rad har Ordberoende förlag anordnat en novelltävling under vinjetten #älskanoveller. I år är temat passion, en känsla som betecknas som en förkärlek, spännande och mäktig, en känsla som vanligtvis kan kopplas till lust och åtrå, men också ilska och svartsjuka.

Debuterande såväl som etablerade författare har tolkat och skrivit fritt kring ämnet och i den här antologin får du läsa en bredd av spännande, roliga och kittlande berättelser. Novellerna pendlar mellan humor och allvar, erotik och kärlek. De skildrar allt från nyförälskelsen, flörten på jobbet och upptäckandet av sin sexualitet, till hämndbegäret, hemlängtan samt ivern att göra en förändring.

#Älskanoveller – Nyanser av passion publiceras i slutet av november 2018.

Utdrag ur noveller

Hennes älskade hade svept lakanet kring sig, stod nu trött lutad mot den avskavda fönsterkarmen, verkade gäspa morgonsömnigt, lekte förstrött med fingrarna i tyllgardinen.

”Se! Jag har köpt frukost åt oss. Fikon! Nybakat bröd och jordgubbsmarmelad.” Armande talade fort, det var så mycket hon ville säga, nu innan allt var för sent. ”Och smör!” Just i detta ögonblick gjorde hon det. Valde Livet. Valde Kärleken.

– Pär Lifvergren

Jag har en stark lust att vara där igen, att bre ut mig på det gröna mjuka gräset och andas i det. Att blunda och låta mina fingrar röra det på det sättet som ett nyfött barn känner gräset och jorden för första gången i sitt liv. Att jag blundar där och inte vaknar igen. Vinden och doften. Att få somna där och känna jordens dunkande hjärta. Våren och allt är grönt. Utan krig.

– Nour Al-houda Kanjo

Medverkande författare:

Vanessa Leontina Allerth, Linda Berglund, Marie Bjerkevall, Charlotte Ekbom, Helena Grundström, Katarina Foss, Benny Fröjd, Linda Holgersson, Cecilia Hultberg, Ingemar Härdelin, Nour Al-houda Kanjo, Mia Kim, Leena Kossila, Karolina Larsson, Pär Lifvergren, Hanna Nordlander, Annah Oj, Bengt Olson, Jessica Berggren Turban, Maria Wells, Lovisa Wistrand.