Det krävs tusen vackra ord 2016-10-13T14:21:26+00:00

Det krävs tusen vackra ordNu har nästa efterlängtade bok av Rose Marie Bouw kommit!

Den morgonen Ulrika ställer sig på vågen och ser 143 kilo bryts förlamningen. En gräns har passerats. Någonstans mellan tjugofyra och trettiosex tappade hon bort sig själv. Hon blinkar mot siffrorna, 143 kilo.

Tre små pojkar leker på vardagsrumsmattan. Hon tar sin handväska och går ut genom dörren, lämnar sitt liv bakom sig. Hon fortsätter att gå.

Molly är sju år. Fröken säger att hon har en vild fantasi när hon berättar om monstren under sängen. Monstren som kom fram när mamma dog. Med sina fräknar och skrubbade knän med Bamseplåster på korsar Molly Ulrikas väg.

En sommar på landet, en liten hand i en större hand.

Ulrika väntar på att få dö, Molly på att livet ska börja igen.

Det krävs tusen vackra ord är en berättelse som letar sig in i ditt hjärta med en känsla av både värme och vemod. Den stannar där långt efter att sista sidan är läst.

Köp boken på Adlibris »

Köp boken på Bokus »

RECENSIONSUTDRAG

”Om jag skulle beskriva den här boken med ett ord så skulle det bli – magisk! Den fick mig att le, skratta och till och med att gråta. Rose-Maries språk böljar fram och tillbaka likt ett vackert sidentyg för att i nästa sekund vara så träffsäker i sin beskrivning av en människas förtvivlan att jag får en svart klump i magen. Allt detta i kombination med det fantastiska omslaget gör den i det närmaste oslagbar.”
Åsa Bonelli

”Rose Marie Bouw har skrivit en otroligt bra bok, unik, fängslande, med ett alldeles eget språk. Författaren går under skinnet med sina ord, de fängslar, får ögonen att tåras, de sliter itu och blottar huvudpersonen. Det krävs tusen vackra ord är en bok som det kommer att talas om, som borde stå etta på försäljningslistorna och hyllas med utmärkelser. Det är en bok som stannar kvar inom mig efter att jag har lagt undan boken och jag vet att den här boken för alltid är inristad i mitt hjärta. Läs den!”
Kim M. Kimselius

”Det här en vacker bok. Både på utsidan (för jösses vilket vackert omslag. Definitivt årets vackraste!), men även insidan är vacker. Jag kommer på mig flera gånger under läsningen att tänka att jag verkligen tycker om den här boken. Sättet Rose Marie Bouw för historien framåt är underbart. Jag tar både Ulrika och självklart även Molly till mitt hjärta. Det finns en hel del att tänka på och saker vi människor borde ta i beaktande när det gäller våra medmänniskor men framför allt det som Alva säger: Man ska vara snäll mot sig själv, det är inte så många andra som är det. Det krävs tusen vackra ord är en en underbar bok. En bok att älska!”
Boktokig

”En av de bästa jag läst. Fantastiskt vacker – både berättelsen och språket flödar lätt som smält smör. Den får mig att tänka på Tove Jansson och Jonathan Safran Foer bland andra. Varje kapitel skulle kunna delas upp för sig, som fri vers, och tonen tillsammans med det melodiska språket är verkligen i symbios (för att inte tala om berättelsen i sig). Romanen behandlar en del svåra ämnen, och jag blev förvånad över hur lätt det kändes att ta in alla starka känslor samtidigt som de verkligen gick rakt in. Jag brukar läsa långsamt, men denna kunde jag inte släppa förrän den var slut. Jag kan inte komma på en enda människa jag känner som inte skulle tycka om den här romanen.”
Amanda Åkerlind

”Det krävs tusen vackra ord berörde mig djupt och där finns också en hel massa tankar som jag kommer att bära med mig länge efter att jag nu läst boken. Och vissa av de raderna borde man egentligen läsa och fundera över varje morgon – så vackra är de. Det krävs tusen vackra ord hamnar nu direkt bland mina årets favoriter.” Boklysten

”En väldigt bra och mycket stark historia.”
Jenniesboklista

”Det finns mycket att tänka på när man läst klart boken, och den stannar kvar i mig med värme. Den är stark, den är varm och den är tänkvärd!” Ninas Corner ”Det här är berättelsen om Ulrika och det är utifrån hennes ögon man som läsare ser världen. Man lider med henne men även glädjs med henne. Hon genomgår en resa som är svår men stark. Man kan inte annat än att bli berörd. Det krävs tusen vackra ord är en bok som får en att tänka till på hur man bemöter andra människor och hur andra mår. Boken går inte ohindrat förbi en utan som läsare får man sig en funderare långt efter att boken är slut. Det är en vacker, sorgsen men ändå positiv bok. Läs den.”
Nathalie Sjögren

”Rose Marie Bouw beskriver Ulrika och hennes liv så väl, att det känns som att man finns där, i berättelsen, och känner det Ulrika känner. Titeln på boken är slående och passar verkligen bra in i berättelsen.” Boklusens Bokblogg ”Det här är en intelligent skriven bladvändare med ett av marknadens vackraste bokomslag.”
Josefine Lindén – Dagens Bok