Ett liv utan början 2016-10-19T14:38:01+00:00

ETT_LIV_UTAN_BORJAN

Det är bara några minuter kvar till landning. Så länge Åsa kan minnas har hon drömt om detta ögonblick. Att vara tillbaka i Colombia igen. Att äntligen få veta vem hon är och hur hennes liv började.

Åsa kom till Sverige när hon var fyra år. Sedan dess har hon burit på ett tomrum, ett hål i själen. Hon tycker att det adoptionens fel. Men om hon får träffa sin biologiska mamma kommer allt att kännas bättre.

Tror hon.

Ett liv utan början är en roman om längtan efter en okänd mor, om att inte veta vem man är och om modet som krävs för att ta reda på det. Den handlar också om rasism, fattigdom, klasskillnader och inbördeskrig. Och om kampen för att hitta det första, avgörande kapitlet – i berättelsen om sitt eget liv.

Utdrag ur boken:

”Åsa tittade på de trasiga figurerna som rörde sig i mörkret utanför. Hon fick svårt att andas. Sorgen drog åt runt halsen. Hon hade kunnat vara en av dem.

– De kallas desechables, samma ord som man använder för engångsgrejer, tallrikar och bestick i plast. Sådant som saknar värde. Sådant man kan slänga bort, sa Ximena.

Åsa tittade på varenda en av dem. Önskade att Ximena hade kört lite långsammare. Försökte få en skymt av deras ansikten. Var någon lik henne?”

Sagt om ”Ett liv utan början”:

”Berättelsen är alltså fiktiv, men bygger på författarens erfarenheter och personliga möten under flera års arbete i Latinamerika, och har bitvis en dokumentär prägel. Den är välskriven och psykologiskt trovärdig, och ger en engagerad bild av kontrasternas Colombia.” Åsa Österlöf, BTJ-häfte nr 22 2016

”En fantastisk vacker bok där Lena Hansson skildrar karaktärer, miljöer och alla känslor på ett gripande sätt. En mycket känslosam och stark bok! Rekommenderas.” Lindas bokhylla

Stark, gripande & vackert skriven! Jennies boklista

”Sträckläst! Fantastisk bok! Det märks verkligen att du älskar Colombia.”
”Skulle inte bli förvånad om boken blir en storsäljare – en riktig bladvändare.”
”En fantastiskt fascinerande bok. Den var svår att lägga ifrån sig!”
”Kan inte släppa tankarna på din bok trots att det gått ett tag sedan jag läste ut den. Fantastisk! Någon borde VERKLIGEN göra film av den! Wow!”
Vilken debutroman, ser verkligen fram emot att få läsa fler böcker av dig!”

Läs mer om författaren Lena Hansson »

Lena Hanssons författarsida på Facebook 

Ett urval av Lenas reportage