Härifrån till verkligheten 2016-11-21T14:33:33+00:00

Härifrån till verklighetenHar vi rätt att bestämma över våra föräldrars livsval? Har vi rätt att bestämma över andras sorg? Och var börjar och slutar egentligen ett moderskap?

Den heta sommaren går in i augusti. Marianne lutar sig tillbaka i sin hammock och andas ut för att dottern Karin har rest tillbaka till Stockholm. Äntligen är hon befriad från dotterns misstrogna blickar.

I Stockholm våndas Karin inför hösten och stönar över författardrömmarna som rasar in på förlaget. Men en tanke har börjat ta form. Kan ett övertagande av skånelängan i Vejbystrand vara chansen till frigörelse från sorgen efter den bortgångne maken?

Marianne öppnar dörren för en rörmokare och hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske?

”Härifrån till verkligheten” av Eva Rydinger släpps i maj 2016. Boken är en relations- och samtidsroman som tränger sig på i folkhemmet och utmanar både hjärta och tanke. En varm, engagerande och aktuell roman om skuld och kärlek mellan förälder och barn samt en oväntad kraft i en enkel majblomma.

Eva Rydinger debuterade 2013 med ”Fotografen” på Ordberoende förlag och lovordades då för sitt språk och en engagerande historia. I sin andra roman fortsätter hon att utforska komplexiteten kring att vara ung, mogen eller gammal kvinna i ett samhälle i förändring.

Sagt om ”Härifrån till verkligheten”»

Läs mer om författaren Eva Rydinger »

Läs mer om debutromanen Fotografen »