Jag vet inte var psykoser kommer ifrån 2016-10-13T14:21:30+00:00

Jag vet inte var psykoser kommer ifrånDet börjar med ett mord och därefter tar författaren med dig på en gripande biografisk resa i en nybliven mammas vardag. En eskalerande tillvaro som blandas av dagishämtningar och psykoser och där skillnaden mellan verklighet och vanföreställningar blir allt svårare att förhålla sig till.

Denna självutlämnande och samtidigt varma och insiktsfulla bok innehåller information om psykoser och förslag på hur du kan hjälpa och förstå en psykiskt sjuk person.

Boken är användbar för alla som vill veta mer om psykoser oavsett diagnos, hur vården fungerar och vilken hjälp du kan få från samhället. Den kan också användas som en grundläggande guide för studenter som läser psykiatri.

Boken har blivit väl mottagen av läsare och media. Läsarreaktionerna varierar från att prata om ”den här starka och ROLIGA skildringen” till ”första gången jag läste manuset grät jag flera gånger”. Flera läsare är imponerande över att boken är modig och uppriktig och att författaren lyckats förmedla hur det är att uppleva en psykos inifrån.

Recensionen från Bibliotekstjänst var värmande: ”Kunskap baserad på egna upplevelser och fakta om psykossjukdomar utgör bokens sista del, som ger en värdefull information om samhällsinsatser, ekonomi och forskning.” Och ”Personal inom psykiatrin och anhöriga till psykosdrabbade kan ha god behållning av boken för ökad förståelse och bättre hjälpinsatser.” Lektör Margareta Fridstjerna (häftepos 1310355)

Författaren har bland annat medverkat i Ångestparaden, ett evenemang för att synliggöra psykisk ohälsa. Det är organisationen Fountainhouse som står bakom och 2012 deltog 700 personer.

Pebbles Karlsson Ambrose är född 1970 och arbetade i många år inom reklambranschen. Efter sin andra psykos fick hon diagnosen schizoaffektivt syndrom och brottas nu med en psykosproblematik i sin vardag.

Provläs ur boken »

Gilla boken på Facebook »

Läs mer om Pebbles Karlsson Ambrose »

Köp boken här

Köp boken på Adlibris »

Köp boken på Bokus »

Boken finns också som e-bok.