Operamopsen – en sällsam kärlekshistoria 2016-10-25T14:07:08+00:00

operamopsen_lqStambytet i bostadsrättsföreningen Kastanjen sammanför människorna som bor där på oväntade sätt då de tvingas dela kök och dusch i gemensamma utrymmen. Mopsen Malcolm blir förälskad i en operasångerska och inget blir sig likt i den tidigare så stela trappuppgången.

I takt med att rören i huset byts ut genomgår även invånarna ett inre stambyte. Plötsligt skapas nya relationer som förändrar allt och läsaren lockas till både skratt och gråt. Romanen påminner om succén ”Tillsammans är man mindre ensam” och handlar om modet att våga förverkliga sina drömmar, se sanningen i vitögat och möta sig själv.

Gullan Silfverstierna är en avdankad och alkoholiserad operasångerska som numera har sin största beundrare i mopsen Malcolm. Malcolm ägs av Britta, en lite barsk pensionerad utlandskorre. Hennes hatobjekt är skandalmurveln Affe. I huset bor även Bianca, nyinflyttad från Norrland, med ett olovligt andrahandskontrakt.

Ordningen upprätthålls av Gullans man, den nyss pensionerade officeren Per­Fredrik, ordförande i föreningen. Men när Per­-Fredriks hemlighet avslöjas börjar kaoset att sprida sig. Hela tiden ser mopsen Malcolm vad som händer och han luktar sig till kärlek och oro i huset. Malcolm, årets charmigaste bokhund, är en en läsarförälskelse du vill läsa mer om.

”Operamopsen – en sällsam kärlekshistoria” släpptes i maj 2016. Författarduon Disa Åberg och Linda Bonaventura, mor och dotter, debuterade tillsammans. Berättelsen påbörjades för många år sedan då Linda studerade på Södertörns skrivarlinje. Samtidigt arbetade Disa som kulturchef och hade annat att tänka på än sina författardrömmar. Men som f.d. copywriter fattade hon tycke för dotterns manus och när Linda hade börjat fokusera på musiken istället tog Disa över skrivandet. Manuset fick ny fart i och nu är årets mysigaste bok äntligen här!

Läs mer om författarduon här »