Stanna innan du går 2016-11-21T14:35:51+00:00

Stanna innan du gårEn gränsöverskridande relationsroman i skärgårdsmiljö.

Sol, saltstänkta klippor, tångdoft och huset på kobben utanför Möja i Stockholms skärgård.

Dit drar Malin sig tillbaka för att läka sitt hjärta som exmannen krossat. Här ska hon skriva på sin nästa roman och äntligen få återse gamla sommarvänner. Men inget blev som hon hade tänkt sig. Det finns ingen återvändo för Malin, när hon väl fattat beslutet att sätta sig själv i första rummet.

— Vad som är och inte är socialt accepterat när det kommer till relationer har alltid intresserat mig och därför ville jag skriva den här historien. Min avsikt har under hela skrivprocessen varit att ge läsaren en bok av den typ som jag själv helst läser, nämligen en sådan som skapar nya tankar och som får människor att börja fundera på varför vissa saker är som de är. Jag vill att man ska tänka: ”Vad hade jag själv gjort och hur hade reagerat om jag befunnit mig i samma situation?” Romanen behandlar duktiga-flicka-syndromet, relationer som tänjer på gränserna och bryter tabun, och frågan om det är tillåtet att sätta sitt eget välmående framför andras.

Åsa Bonelli (1968) är född i Stockholm och är utbildad hudterapeut. Hon jobbar idag administrativt i makens livsmedelsbutik. Åsa har två vuxna barn och bor i Stockholms innerstad med sin man. Förutom att skriva så brukar hon träna, läsa och umgås med vänner. ”Stanna innan du går” är hennes debutroman.

Romanen släpptes den 27 mars 2015. Den kommer som pocket i januari 2017.

Sagt om Stanna innan du går