Väck mig när det är över 2016-11-25T08:21:14+00:00

VACK_MIG_NAR_DET_AR_OVERVäck mig när det är över är uppföljaren till Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg. Hon väver in självupplevda livshändelser, som sin egen kamp mot cancer, i sin berättelse om Agnes.
Inte får man cancer på julafton? 
Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe helt själv innan alla i den stora familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort de skrämmande tankarna på att det skulle kunna vara cancer och säger inget till sin man Tobias. Hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen som tar all hennes energi. Till råga på allt så rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster Cissi bär på en fruktansvärd hemlighet.

När motgångarna hopar sig måste Agnes hålla hårt i det hon tror på. Denna gång är det full storm och döden flåsar henne i nacken. Allt ställs på sin spets och stora bekymmer blir små när hennes livs största kamp måste övervinnas. Hon måste överleva.

Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och döttrar och om när livet inte blir som man hade tänkt sig. Full av igenkänning, mod och insikt. Men det är också en roman om sjukdom, ovisshet och rädsla, och om att våga vara ärlig. En känslosam historia om när rädslan och orättvisorna drabbar Agnes och hennes familj, och om livets bakslag.

Vad gör man när man mitt i livet får reda på att man har cancer? Hur talar man om för sin nya man att man drabbats av något som hans första fru dog av? Hur hanterar man de vanliga problemen när gamla sanningar blir till hemska lögner? Och ärligt talat, hur mycket måste man älska sina bonusbarn?

Sagt om Väck mig när det är över>>:

”Denna uppföljare till författarens debutroman är en gripande berättelse om rädsla, syskonkärlek och livets oberäknelighet. Högberg tar i sin historia upp svåra frågor som exempelvis hur moderskap påverkas av en potentiell dödlig sjukdom och ovisshet och hur hemligheter förändrar relationer. Boken är välskriven och fångar in läsaren från första början. Då historien delvis är självupplevd blir berättelsen ännu mer intagande. Läsvärd!” BJT-häftet nr 18, Lektör Teresa Vihtma.

”Gripande om livets motgångar och livshändelser som kan drabba vem som helst, när som helst. Anne-Lie Högberg har skrivit ännu en bladvändare.” Eva Ludvigsen, Författare

”Starkt om systerskapets sidor. Om behovet att vara fri men ändå finnas där för varandra när det svåra drabbar.” Anne Liljeroth, Författare

”En trovärdig, stark och utlämnande berättelse om när livet ställs på sin spets. Övertygande skildring av något som ingen vill gå igenom. Jag älskar boken och den berör mig mycket!” Ingela Lundskog, Bibliotekarie

”Anne-Lie Högberg skriver så JÄVLA bra och hon målar upp en fantastisk värld i mitt huvud. Jag verkligen ÄLSKAR boken och hennes lättsamma språk. Romanen är både enkel och levande och samtidigt är historien smärtsamt igenkännande och djupt beskrivet. Hon fängslade mig mitt i en vardag där egentligen inte mycket annat kommer in.” Nadia Casadei, Friidrottare i svenska landslaget och överlevare.