Lena Hansson 2016-10-19T14:43:56+00:00

lena hansson

Lena Hansson är född 1971 och uppvuxen i Ulricehamn. Hon har varit verksam som journalist i många år, bland annat på DN, HD, Svenska Dagbladet och Sveriges Radio. Under åtta år har hon bott i Latinamerika, hälften av dem i Colombia, där debutromanen ”Ett liv utan början” utspelar sig. Colombia är ett av Sveriges stora adoptionsländer och det är ur möten med adopterade och biologiska mödrar som den fiktiva berättelsen om Åsa och hennes återresa till födelselandet har vuxit fram.

Idag jobbar Lena Hansson på biståndsorganisationen Diakonia i Stockholm. Tidigare har hon skrivit bland annat Colombia: Bland kulor och kokain, som ingår i Utrikespolitiska institutets skriftserie Världspolitikens dagsfrågor och medverkat i antologin Diplomat idag. Röster om en ny verklighet, utgiven på Atlantis förlag.

Sagt om ”Ett liv utan början”:

”Berättelsen är alltså fiktiv, men bygger på författarens erfarenheter och personliga möten under flera års arbete i Latinamerika, och har bitvis en dokumentär prägel. Den är välskriven och psykologiskt trovärdig, och ger en engagerad bild av kontrasternas Colombia.” Åsa Österlöf, BTJ-häfte nr 22 2016

”En fantastisk vacker bok där Lena Hansson skildrar karaktärer, miljöer och alla känslor på ett gripande sätt. En mycket känslosam och stark bok! Rekommenderas.” Lindas bokhylla

Stark, gripande & vackert skriven! Jennies boklista

”Sträckläst! Fantastisk bok! Det märks verkligen att du älskar Colombia.”
”Skulle inte bli förvånad om boken blir en storsäljare – en riktig bladvändare.”
”En fantastiskt fascinerande bok. Den var svår att lägga ifrån sig!”
”Kan inte släppa tankarna på din bok trots att det gått ett tag sedan jag läste ut den. Fantastisk! Någon borde VERKLIGEN göra film av den! Wow!”
”Vilken debutroman, ser verkligen fram emot att få läsa fler böcker av dig!”

Lena Hanssons författarsida på Facebook 

Ett urval av Lenas reportage.

Läs mer om boken Ett liv utan början »