Hjärnan bakom allt 2016-10-13T14:21:23+00:00
Hjärnan bakom allt

Framsidan på boken Hjärnan bakom allt

Roligt, användbart och fascinerande om hur hjärnan fungerar – så du kan fatta bättre beslut, undvika missförstånd och skapa bättre relationer såväl privat som i jobbet. Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju om din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små.

Här får du både övergripande kunskap, och nedslag i några specifika detaljer om din hjärna, så du lättare kan förstå dig själv, dina reaktioner och andras beteenden som ibland kan tyckas gåtfulla. Kunskap som gör livet roligare, intressantare och mer spännande. Allt presenterat lättsamt och begripligt och anpassat till vardagssituationer.

Såhär säger författaren om sin bok: ”Det är en bok för alla, att bläddra i, återkomma till, eller sträckläsa på några timmar. Jag ville inte skriva någon tegelsten, utan hålla det kort och enkelt, så prestigelöst som möjligt.” 

Det här handlar boken om:

  • Om varför hjärnan gör motstånd när du vill förverkliga dina drömmer
  • Om hur dina ordval påverkar din personlighet, hjärna och kropp
  • Om hur du kan använda enkla fysiska rörelser för att få bättre självkänsla
  • Om hur hjärnan påverkas om du blir bortvald ur, eller invald i, gruppen
  • Om varför din hälsa påverkas om du ignorerar dina viktigaste värderingar
  • Om varför ett litet mål kan vara både bra och illa, sett ur hjärnans perspektiv
  • Om vad som händer i hjärnan om du stressar under lång tid

Vet du hur din hjärna fungerar? Vad den behöver för att må bra, så du mår bra? Hur den påverkar dig varje dag? Resten av kroppen ägnar vi stor uppmärksamhet  maten, träningen, hälsan men hjärnan är för de flesta ett okänt universum. Varför reagerar vi som vi gör i olika situationer. Varför vi ibland hamnar i konflikt med andra? Varför vi emellanåt känner oss omotiverat ledsna, eller upprymda? Varför vågar vi sällan ta språnget ut i det okända och ibland ändå gör det.

Det är genialt att lära sig mer om hjärnan, dessutom roligt, användbart och spännande. Den här boken ger dig kunskapen bakom självhjälpsböcker och påhittade åsikter. Kunskap med direkt koppling till dina vardagliga beteenden. Så att livet kan bli lite lättare och begripligare. Hjärnan är trots allt den viktigaste delen av kroppen. Utan den  inget.

Sagt om Brittas föreläsning Hjärnan bakom allt:

När Britta delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter vill man inte missa en sekund. Hon gör det svåra lätt och har glimten i ögat när hon ger ord som misslyckande en helt ny innebörd. Det var lysande och gav mig många nya insikter.

Siv Thuresdotter, grundare av nätverket Qoola Qvinnor

Britta lotsade oss igenom hjärnan och dess funktioner på ett otroligt inspirerande, tankeväckande och intressant sätt. Jag lyssnade andäktigt från första till sista sekund! Och så framför Britta sitt budskap på ett mycket lugnt, tryggt och säkert sätt. Jag rekommenderar henne varmt!

Kristina Fagerholm, Executive Ass, Akzo Nobel

Med humor, kunskap och engagemang kopplar Britta ihop hjärnans olika delar till vardagshändelser och våra beteenden. Jag fick inblick i hur mina egna beteenden kan brytas  och det ganska enkelt! Lysande!

Annie Larsen, VD, Plusskompetense, Oslo

Läs mer om författaren Britta Sjöström