Bloggat om Ordberoende förlags böcker 2017-02-13T19:15:20+00:00
2017-01-06
”Boken var SÅ bra! Sträckläste den, läste halva natten. Det gick bara inte att sluta. Ville ju veta hur systrarna skulle lösa sina problem. Rekommenderar varmt den här boken till dig”, skriver Kim S. Kimselius om romanen Väck mig när det är över.
2016-10-27
Lexie läser om Vid ögonblickets slut ”… jag gillade den otroligt mycket. Jag älskar blandningen på alla känslor som finns i boken och hur lätt det är att känna med i dem tack vare bra beskrivning/handling. Boken speglar även hur skevt samhället kan vara när en kvinna inleder ett förhållande med en mycket yngre kille/man (i bokens fall skiljer det sig 20 år) men hade det varit en man som hade valt en yngre tjej/kvinna så är det ok utan att negativa kommentarer yttrar sig så ett plus till Åsa för att ha med detta 🙂 Hoppas på en fortsättning speciellt efter hur denna bok slutade. Rekommenderar denna till alla som läst Stanna innan du går och gillar denna typ av böcker.”
2016-10-23
Sofie Edbergs Bokblogg Har läst ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: ”Den var verkligen rolig! Inte sådär skratt-rolig direkt, och jag kände inte igen mig så mycket med det beror nog på att damerna i boken är i 60-årsåldern, men ändå rolig på något sätt. Svårt att förklara. Som tur är väntar fler böcker i samma serie, jag längtar tills nästa bok släpps.” (4/5 hjärtan) ”den är underhållande och har ett bra budskap; ”man är aldrig för gammal för att ha roligt” och ”allt blir lite roligare med bubbel”.
2016-10-20
Lindas bokhylla: (finns bara på instagram) ”Jag fullkomligt älskade den här boken! Annelie Högberg skildrar relationer, kärlek, sjukdom och systerskap väldigt starkt och vid flertalet tillfällen tog känslorna överhanden, precis som en bra skriven bok ska göra. Annelie Högberg sätter ord på känslor och det är starkt berörande. ”Väck mig när det är över” är den fristående fortsättningen på Annelie Högbergs debutroman ”Det kommer aldrig mer vara du”, som jag inte läst än. Men hoppas kunna göra inom snar framtid då denna läsupplevelse var så fantastisk.Betyg: 5/5!”
2016-10-15
Hildes bokblogg: ”Väck mig när det är över” är en otroligt fängslande roman. Anne-Lie vågar skriva öppet och otroligt bra om en sjukdom som är ett otroligt känsligt ämne. Nämligen cancer. En fruktansvärd sjukdom. Berättelsen är delvis självupplevd och gör därmed boken ännu mer rörande än va den är. Boken är otroligt välskriven och fångar läsarna ifrån första början. Boken innehåller moderskap, systerskap, döttrar, kärlek och sjukdom.” ”Har ni inte läst Anne-Lie`s böcker så kan jag starkt rekommendera att ni gör det!  Ger denna bok 4 av 5!”
2016-10-13
Moas bokhylla:  ”Cancer är något som finns runt omkring många, men som alla inte pratar helt öppet om, så därför känns det extra bra att Högberg lyfter ämnet så öppet som hon gör. Många kan nog relatera till boken och på sätt och vis känna ett lugn att man inte är ensam, vare sig som sjuk eller anhörig. Förutom att Anne-Lie verkligen vågar lätta på locket kring allting med sjukdomen cancer så skriver hon även om syskonkärlek, relationer, abort och mycket mer. Betyg: 4/5!
2016-09-30
Jennies boklista om ”Vid ögonblickets slut”:  ”Stark, gripande & fängslande!”
2016-09-26
bloggaren @bokutmaning_2016
”Det här är en omtumlande berättelse, men ändå vardaglig. Om familjeliv, relationer och om att överleva. Jag ser fram emot att få möta Agnes igen i nästa bok. En stor bonus för mig är att den här boken utspelar sig på min hemmaplan och den har ännu fler miljöskildringar än den förra.  ” Betyg 5 (av 5)”

2016-09-10
Kim Kimselius recenserar Om ni inte börjar leva gör slut. ”Jag hittar inte rätt ord, den är omtumlande, rolig, spännande, oförutsägbar, helt enkelt jättebra!”, skriver hon i sin blogg, och fortsätter: ”Det känns lite som Arto Paasilinnas böcker, allt som kan gå fel gör det. Lite som lagen om alltings jävlighet. Men precis som i Paasilinnas böcker förs handlingen framåt i rasande fart och det är svårt att lägga boken ifrån sig. Jag vill veta hur det går. Hur ska de klara sig ur den knipa de satt sig i? Går det överhuvudtaget? Texten känns skriven med glimten i ögat och mängder av livserfarenhet. Jag älskade den här boken. Hoppas du också gör det. Läs den! Den får fyra stjärnor av fem möjliga.”

2016-09-07
Ett liv utan början – ”Berättelsen är alltså fiktiv, men bygger på författarens erfarenheter och personliga möten under flera års arbete i Latinamerika, och har bitvis en dokumentär prägel. Den är välskriven och psykologiskt trovärdig, och ger en engagerad bild av kontrasternas Colombia.” BTJ häfte nr 22

2016-09-02
Biblioteket Norrbotten om Tjugo år till dig ”En bok med många underströmmar som jag sträckläste. Här finns sorg, saknad och hoppet om att läkas av den norrländska fjällvärlden. Här finns också mycket dramatik och bra miljöbeskrivningar.”

2016-08-31
BoktokigTjugo år till dig lindade mig kring sitt lillfinger med den oemotståndliga kombon av feelgood, romantik och norrländsk fjällmiljö. Anna Lönnqvist beskriver naturen så man vill bara sätta sig på tåget och resa upp till Abisko. Hon skildrar också personer som man både tar till sig, månar om och irriterar sig på. Det vill säga personerna känns så verkliga. Jag hoppas att många hittar denna fina bok med det vackra omslaget!”

2016-08-31
”… jag tycker väldigt mycket om den här boken. Det är en lättläst, mysig och berörande bok som lockar fram en del tårar mot slutet. Det är ingen snyfthistoria i sig, det är mer att den väcker känslor. Sedan är jag ju i och för sig en rätt lättrörd person,” skriver Malins Bokblogg om Väck mig när det är över.

2016-08-29
Dagens bok ”Tjugo år till dig är en skickligt skriven relationsroman om att våga möta det som skaver, om att våga ta nya vägar, in i kärleken och ut ur mörkret … Här finns det enkla hos feelgood-romanen, men också en slags språklig intelligens, som kanske utmärker sig allra mest i naturskildringarna. Lönnqvists beskrivning av Abiskos natur och omgivningar är dramatiska och intensiva. Detta i kombination med relationsproblematiken, den romantiska spänningen mellan Linn och Joel, den där påtagliga viljan att komma nära utan att riktigt våga, gör Tjugo år till dig till en roman som bjuder in till stundtals riktigt njutbar läsning.”

2016-08-24
Erikas Bokprat ”Skickligt tecknar Anna Lönnqvist tydliga och äkta karaktärer … Miljön är så fint och äkta beskrivet. Jag befinner mig direkt på plats och upplever både snöstorm, norrsken, gnistrande snö i solsken och lugnet … Ytterligare en styrka i Anna Lönnqvist berättande är att hon inte ger mig alla svaren direkt. Det är inte självklart hur det hela ska sluta. Dramatiken, känslorna och spelet mellan karaktärerna är förträffligt skildrat. Jag får om och om igen fundera på hur jag själv skulle reagera och agera … Tjugo år till dig berör!”
2016-08-23
Lustans Tivoli läst av Suzann Sexeducator ”Boken rymmer fantastiska sexscener och vid ett tillfälle ligger hon med en man som får kroppsvätskorna att svämma över” ”Vid ett annat tillfälle ligger hon med en kvinna som ger henne fler orgasmer på ett dygn än hon fått de senaste fem åren.”

2016-08-21
Breakfast Book Club skriver: ”För er som inför hösten är på jakt efter lämpliga bokcirkelböcker är Härifrån till verkligheten en juvel, insiktsfulla relationsromaner väcker alltid en bra diskussion.”

2016-08-16
Vargnatts Bokhylla har läst Väck mig när det är över. ”Jag rekommenderar både Det kommer aldrig mer vara du och Väck mig när det är över till alla som letar bra och starkt berörande böcker.”

2016-08-16
Eva Swedenmarks värld har bloggat om Väck mig när det är över ”Hur påverkas en relation av en svår sjukdom, hur reagerar barn och syskon? Gamla gräl känns plötsligt futtiga i dödens närhet.  Det är så inträngande beskrivet. Jag tycker Anne-Lie Högberg lyckas skildra alla dessa frågor så varmt och gripande – jag blir rörd och drabbad – och vill varmt rekommendera boken.

2016-08-14
Som ett sandkorn ”Jag sträckläste Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist … Den svåra frågan om vad som egentligen är viktigt i livet ligger i botten av berättelsen hela tiden. Vågar vi släppa taget en smula och lita på oss själva? Går livet att förutsäga och bestämma över. Svåra frågor som vi kan ta till oss genom en genomtänkt, finstämd och lättläst berättelse. Miljön gör ju inte det hela sämre! Älskar Norrland, fjället, det karga avskalade som är en utmärkt fond till händelserna. Gillar’t.”

2016-08-13
The Book Pond skriver Undertiteln till Härifrån till verkligheten är Var börjar och slutar ett moderskap? Och det summerar essensen av den här romanen, som jag nämnde. Vilka krav har barnen rätt att ställa på sina föräldrar när de en gång har flyttat ut?

2016-08-10
Anna på bloggen Kulturkollo har läst Om ni inte börjar leva gör jag slut: ”Underhållande med svärta, helt klart läsvärt!”

2016-08-03
Benitas Bokblogg skriver om ”Om ni inte börjar leva gör jag slut” – ”Visst kan man tycka att det här är lättviktigt och förutsägbart men man ska komma ihåg att det bör finnas böcker för varje ålder.”

2016-08-01
Sylvia Lidén Nordlund har läst ”Om ni inte börjar leva gör jag slut” – ”En bok med allvar, hur kvinnor i denna ålder ofta betraktas i samhället, och med humor i många finurliga passager som fick mig att småskratta igenkännande. Den är enligt min åsikt en bok för alla, inte bara för kvinnor 55+. Förströelse i bokform som också väcker en hel del tankar om hur vi väljer att leva våra liv.”

2016-07-31
”Om ni inte börjar leva gör jag slut” Monica Häggg skriver ”Den här romanen känns som en härlig och inspirerande läsning. Jag som själv är i tanternas ålder börjar fundera över mitt eget liv och leverne.” ” Jag har visserligen alltid varit en som ständigt förändrat och förnyat, bytt inriktning och provat många spännande och annorlunda sätt att leva, men kanske även jag ibland blir lite lätt tillbakalutad och tar min nuvarande situation som det enda sättet att fortsätta in i ålderns höst. Det här är en lättläst bok, stundtals humoristisk, men med många bottnar. En trevlig sommarläsning.”

2016-07-31
”Härifrån till verkligheten” Cissi Grip skriver ”Ah så bra den här är!! Gillade den hur mycket som helst. En bok som stannar kvar i minnet. LÄS DEN!!! Betyg: 5G SOLKLART!!!!!”

2016-07-30
”Väck mig när det är över” i  Västmanländskans bokblogg ” En bok om att hitta kärlek igen, om hur man får en ”ny” familj att fungera och om vad som är viktigt i livet. En bok att gråta till och att bli stärkt av.”

2016-07-28
”Väck mig när det är över” Ninas Corner skriver ”En briljant skriven bok som bör läsas med en packe näsdukar. Betyg 5 av 5.”

2016-07-26
Neras bokrecensioner ger 10 poäng av 10 möjliga till ”Stanna innan du går”. Jag rekommenderar den för alla som gillar att läsa feelgood och som är på jakt efter en somrig bok. ‘Stanna innan du går’ bör absolut finnas med på din läslista för denna sommar!

2016-07-25
”Det här är en väldigt fin historia, om kärlek, försoning och mod, som lämnar en både tårögd och varm i hjärtat,” skriver Hyllans bokblogg som läst ”Härifrån till verkligheten”.

2016-07-25
Mias bokhörna recenserar ”Väck mig när det är över”. En välskriven och gripande bok om relationer, familjeproblem och cancer som både berörde mig (två näsdukspaket) och gav mig en tankeställare. BETYG 5

2016-07-17
Lindas bokhylla: Eva Rydinger har lyckats med en oerhört välskriven roman som berör och skakar om. Karaktärerna känns igen och jag blir ett med de känslor som Eva Rydinger beskriver med skärpa. ”Härifrån till verkligheten” är en bok som lämnar läsaren med stor eftertanke. En av de bästa böcker jag läst 2016! Betyg: 5/5

2016-07-14
Erikas bokprat ”Väck mig när det är över” är en viktig bok och en bok att ta lärdom av oavsett vad vi har med oss för erfarenheter. Anne-Lie Högbergs självupplevda livshändelser gör att det är extra starkt att läsa om Agnes.

2016-07-13
Jennys bibliotek ”Väck mig när det är över”: Boken är väldigt gripande och det riktigt flödar känslor via orden. En bok som både värmer och berör.

2016-07-11
Jag vågar garantera att läsaren kommer kunna både le, skratta och gråta när ni läser boken som jag varmt rekommenderar. ”Väck mig när det är över” får 5/5 hjärtan. Sofiedbergsbokblogg

2016-07-11
Cissigrip En bok svår att släppa. Gripande och underbar på samma gång. ”Väck mig när det är över”

2016-07-11
Boktokig gillar ”Väck mig när det är över” Efter sista sidan, kände jag en rysning leta sig ner för nacken och ner genom kroppen. När det går en rysning genom kroppen, då vet jag att jag precis läst en riktigt, riktigt bra bok.

2016-07-10
Dast Magazine om Tjugo år till dig”… en bok om livet och människors gnissel mot varandra och läsningen av den gjorde mig varm ända in i själen … I botten ligger den längtan som finns hos oss alla och som Anna Lönnqvist sätter fingret på i denna vackra, perspektivrika och verkligt trovärdiga berättelse … Hennes beskrivning av de mäktiga fjällen, den rena luften och en omgivning som i sig själv tycks ha en förmåga att läka sargade själar är imponerande.”

2016-07-10
Jenniesboklista gillar Väck mig när det är över: Väldigt stark, gripande & vackert skriven!!!

2016-07-09
Väck mig när det är över Jag faller pladask för boken. För det är så realistiskt skildrat detta med barn och bonusbarn, tonåringar, äldre föräldrar, förväntningar, kärleksrelationer… Toffelomdömet blir högt. Vi behöver alla påminnas om att saker och ting kan förändras från en stund till en annan. Tofflan

2016-07-03
”Tjugo år till dig” fick 5 av 5 i betyg av Cissi Grips blogg ”Den här boken är ruskigt bra och jag har inte kunnat sluta läsa den … Denna är Annas andra bok och den här är precis lika bra som hennes första.”

2016-06-24
Moas bokhylla ”Den här boken föll mig verkligen i smaken, den är väldigt mysig samtidigt som den tar upp en rad viktiga ämnen … levererar Lönnqvist en bok med bra karaktärer och härliga miljöbeskrivningar, … Språket är även det klockrent, simpelt och lätt att ta sig igenom … gillade jag den skarpt!”

2016-06-23
”Tjugo år till dig” av Anna Lönnqvist En trevlig svensk feelgood-roman som utspelar sig under några dagar längst upp i norr, i Abisko. Bims Blogg

2016-06-21
Mackmors skriver ”Operamopsen – En sällsam kärlekshistoria”: Tack Ordberoendeförlag!

2016-06-20
BarnSajten ”Härifrån till verkligheten fängslade mig från första stund. Får man som vuxen ha synpunkter på hur ens föräldrar lever sitt liv? Hur mycket får sorgen ta över ens liv och hur länge?” http://www.barnsajten.se/bsbloggen/harifran-till-verkligheten/

2016-06-19
Neras Bokrecensioner ”Tjugo år till dig”: ”En vacker bok om att försöka finna sig själv efter en absolut hemsk händelse. Hur hade man själv reagerat om allt helt plötsligt bara vändes upp och ned? Miljön där boken utspelade sig gjorde även sitt. Man fångades och allt kändes levande när omgivningen i boken beskrevs så vackert.”

2016-06-17
”Härifrån till verkligheten” ”Kloka tankar i skönlitterär form om vad det innebär att vara mamma, eller dotter. Vilket ansvar har vi för varandra? Upphör det någonsin? Klokt tänkt och vackert skrivet i en underhållande feel-goodroman av författaren till den fina romanen Fotografen” Läsglad, Bokus

2016-06-16
Vargnatts Bokhylla ”Gillar du feelgood tycker jag verkligen du ska plocka upp den här. Jag har fått för mig att många som läser den här sortens böcker håller sig till utländska författare, som Lucy Dillon till exempel, men här ni kärlek, problem, sorg och allt som en bra feelgood ska innehålla, plus vacker svensk natur. Svårslaget!”

2016-06-16
Karin Englund  Jag har blivit väldigt förtjust i Malcolm när jag läst om hur han oroar sig för hur dom har det i bostadsrättsföreningen Kastanjen. ”Operamopsen – en sällsam kärlekshistoria”

2016-06-16
Evas Bokblogg en riktigt härlig kärleksroman. Anna Lönnqvist skriver kärleksromaner med stil. Det går inte att släppa ifrån sig boken frivilligt. Köp och läs boken i hängmattan och njut: ”Tjugo år till dig”

2016-06-16
Vargnatts bokhylla ”Tjugo år till dig”: Gillar du feelgood tycker jag verkligen du ska plocka upp den här. Jag har fått för mig att många som läser den här sortens böcker håller sig till utländska författare, som Lucy Dillon till exempel, men här ni kärlek, problem, sorg och allt som en bra feelgood ska innehålla, plus vacker svensk natur. Svårslaget!

2016-06-16
Lindasbokhylla har en fin recension av Anna Lönnqvists bok ”Tjugo år till dig”

2016-06-13
”Tjugo år till dig”: är nog så bra som de storsäljande engelska författarna av må-bra-böcker. Den här har nämligen något som de inte har: svensk natur som spelar en stor roll i handlingen och en hel del annat av igenkänning som jag kan sakna om boken utspelar sig i exempelvis London. ”Tjugo år till dig”: är lättläst, enkel, underhållande läsning med ett bra flyt. En fin feelgood på svenska! skriver Boktanken

2016-06-12
Boklysten Händelserna och personerna känns riktigt äkta och trovärdiga och att det hela utspelar sig mot bakgrund av den norrländska fjällmiljön ger berättelsen det där lilla extra … sidorna bara svischar förbi och den är perfekt sommarläsning. Jag tycker mycket om: ”Tjugo år till dig”

2016-06-12
Bokmalen Swedenmark bjuder på en stunds skön avkoppling och jag kan se framför mig att många kommer att njuta av den här boken på stranden eller i hängmattan i sommar: ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”

2016-06-10
Boklådan har en kort intervju med Birgitta Andersson om den självbiografiska romanen ”Blondie” och den nya boken ”Lustans tivoli”

2016-06-08
Vargnatts Bokhylla trots den lite ovanliga vinkeln så tar den samtidigt upp ämnen många kan känna igen sig i; ensamhet, strävan efter att hitta sin plats i livet, önskan om kärlek och bördan av att gå runt och låtsas vara någon man egentligen inte är. Den innehåller det mesta!: ”Operamopsen – en sällsam kärleks historia”

2016-06-08
Boktjuven skriver ”Den här är bland det roligaste jag läst i år. Boken är välskriven och Eva Swedenmark använder ett fint och enkelt språk som är lätt att förstå. De 190 sidorna går snabbt att läsa, eftersom man inte kan släppa boken. När jag läser tänker jag både på sex & the city och pensionärsligan (dock är dom ju något äldre..) men jag måste ändå säga att jag inte läst något som liknar den här boken. Den är äventyrlig, lite galen och den går utanför normerna men det är också en vacker berättelse om vänskap och om kärlek. Och om hämnd, besvikelse och allt det där som inte hände i livet.Jag älskade den här boken. Den är underhållande som få och den är väldigt lätt att tycka om, ett plus för det urläckra omslaget! Jag vill definitivt läsa mer om De fyras gäng”.”Om ni inte börjar leva gör jag slut”

2016-06-08
Erikas bokprat Eva Rydinger har gjort det igen. Berört mig in i mitt allra djupaste rum med sina nya bok ”Härifrån till verkligheten” Det här är en berättelse som definitivt inte lämnar någon oberörd.

2016-06-08
Boklusens Bokblogg  gillar ”Tjugo år till dig”: Man blir förtrollad av berättelsen och vill bara läsa vidare.

2016-06-08
Breakfast Book Club tycker att ”Tjugo år till dig”: är en välskriven och intagande feelgood en nästan filmisk romantisk komedi med djup och allvar i botten.

2016-06-08
Jennies Boklista gillar ”Tjugo år till dig”: Stark, gripande & helt fantastisk!!!

2016-06-02
Jennies Boklista gillar ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Underbar, härlig och underhållande!!!

2016-05-29
”Jag har aldrig grinat till en bok tidigare. Men här, till denna vackra bok om kärlek, sorg, livet och om att gå vidare så brister det flera gånger om. …  En fin och betydelsefull bok där jag behövde ta paus flera gånger för att ta in vad jag precis läst. Jag rekommenderar den starkt!” Filiduttan ”Härifrån till verkligheten”

2016-05-26
Granne med potatisodlaren  gillar ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Eva Swedenmarks berättelse har flera lager av både vardagsgrått och festligt blått. Glitter och goda viner.

2016-05-26
Kulturkollo tycker att ”Härifrån till verkligheten” är en lågmäld men stark roman om förväntningar och låsta roller.

2016-05-24
Boklusens Bokblogg tycker att det är ett absolut måste att läsa Eva Swedenmarks nya ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: En liten tant-feelgood helt enkelt!

2016-05-22
”‘Härifrån till verkligheten’ är en bok som tar upp många av livets stora frågor och som verkligen berör mig med sin äkthet. Jag kan bara rekommendera er att läsa den!” 
Jagvilltipsaomenbok

2016-05-22
Granne med potatisodlaren gillar ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Eva Swedenmarks berättelse har flera lager av både vardagsgrått och festligt blått.

2016-05-20
Annika Estassy på bokrelease av ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Vänlig, hjärtlig och känslosam. Skönt mingel.

2017-05-17
”Jag vet att jag har mycket att lära av denna bok och jag tycker att den är underbar, som ett smycke” Netduvan:”Härifrån till verkligheten”

2016-05-17
”Den här boken är verkligen välskriven – den är underhållande och ger i grund och botten hopp men även sorgprocessen har en stor plats. Man känner många känslor under läsningen och den berör, den fängslar och den lämnar flera tankar. 5/5 – Läs den!” Boktjuven ”Härifrån till verkligheten”

2016-05-16
Karin Englund skriver att Eva Swedenmarks ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Omslaget signalerar energi och glädje, vilket verkligen fångar bokens tema och själ.

2016-05-15
Boktjuven tycker att ”Om du inte börjar leva gör jag slut” av Eva Swedenmark är bland det roligaste hon läst i år.

2016-05-13
Boktanken skriver att det bara är att gratulera Eva Rydinger till en välskriven, engagerande och tankeväckande roman: ”Härifrån till verkligheten”

2016-05-13
Boklysten tycker att Eva Rydingers bok ”Härifrån till verkligheten”: En engagerande bok som berör en ända in i djupaste hjärteroten!

2016-05-13
Birgitta Andersson har gjort det igen.Hon har lyckats skriva en bok som fångar mig som läsare från första sidan till sista. Autumnleaf ger betyg 5 av 5 till ”Lustans Tivoli”

2016-05-11
Jennies Boklista tycker så här om Eva Rydingers bok ”Härifrån till verkligheten”: Starkt, gripande & vackert!!!

2016-05-06
Boktjuven ger ”Lustans tivoli” av Birgitta Andersson Backlund 4 av 5 i betyg och hon skriver att hon kommer att komma ihåg boken lång tid framöver.

2016-05-09
Mediaknarkaren tycker att Eva Rydinger brilljerar som skribent med ”Härifrån till verkligheten”

2016-05-09
Vargnatts bokhylla Jag förväntade mig inte att bli golvad av den här boken. Men det blev jag. … Och den berg-och-dal-bana av känslor jag fått vara med om är galen.” ”Eva Rydinger kan verkligen skriva så att det berör.”: ”Härifrån till verkligheten”

2016-03-14
Edaportalen  gillar ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”: Mappiekvinnor väljer vänskap och äventyr i Eva Swedenmarks lustfyllda roman.

2016-02-25
Pebbles Karlsson Ambrose har börjat blogga på RSMHbloggen: Hej!  Jag är ny här på RSMHbloggen! (RSMH står för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa).

2016-01-10
Pebbles Karlsson Ambrose gästbloggar på Debutantbloggen och tipsar om hur man förbättrar sin blogg: Bli en bättre bloggare.

2016-02-19
Pebbles Karlsson Ambrose är gäst i Åsa Bonellis bloggsoffa: Brödskriveriet och konsten

2015-12-12 
Jennies boklista ger Vid vansinnets rand 4 av 5 i betyg!

2015-12-12
”Det här är en lättläst och informativ bok om hjärnan,” skriver Nättidningen Alba om boken ”Hjärnan bakom allt” av Britta Sjöström.

2015-11-09
Bokbloggen Boktokig ger Vid vansinnets rand 4 av 5 i betyg!

2015-11-04
”Porträtten av människorna på ön innehåller mer än ett skikt och visa på varje människas behov och vilja att inte ge upp i en svår situation. När man slagit igen boken efter att ha läst sista sidan hänger funderingarna om livet, döden och kärleken kvar.” Recension av ”Alla delar av dig” i DAST Magazin

2015-09-24
LitteraturMagazinet skriver om ”Vid vansinnets rand”: Klokt om psykisk ohälsa.

2015-09-14
Pebbles Karlsson Ambrose gästbloggar hos Bokboxen, Killbergsbutikernas blogg, där hon skriver om ”tokstäver” och ”skörlitteratur”.

2015-09-07
Tidningen Kulturen skriver långt och utförligt om antologin #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek: Litteratur: Flera författare – Älskanoveller.

2015-08-12
Som ett sandkorn … tycker att Stanna innan du går av Åsa Bonelli är feelgood med eftertanke och djup.

2015-08-05
LexieLäser tycker att Stanna innan du går var en fantastisk läsupplevelse!

2015-08-03
Boktugg.se skriver om Pebbles Karlsson Ambrose: Psykisk ohälsa – ett mörkt ämne som berör.

2015-07-26
Eva`s Bokblogg ger Valet av Elisabeth Akteus Rex betyg 4 av 6 och skriver ”ni måste bara läsa den här boken”.

2015-07-18
Boktokig tycker att Stanna innan du går av Åsa Bonelli. har en underbar blandning av relationer, vänskap, kärlek och sex och är en given sommarbok.

2015-06-25
Bloggen Fru E:s böcker tycker att Stanna innan du går av Åsa Bonelli ska sträckläsas!

2015-06-07
Bokdivisionen tycker att Stanna innan du går av Åsa Bonelli är en härlig, somrig och kärleksfylld roman där läsaren liksom bara rinner igenom sidorna på ett njutningsfullt sätt.

2015-05-18
Elisabeth Akteus Rex gästbloggar hos Bokboxen, Killbergsbutikernas blogg, om sin erotiska roman valet och om sin egen sorg efter sin otrohet.

2015-05-10 
Valet av Elisabeth Akteus Rex får betyg 5 av 5 av LexieLäser. Hon tycker att författaren tar den svenska erotiska genren till en ny nivå och ser gärna att hon skriver fler böcker i samma genre och stil.

2015-04-21 Den ena halvan av Bokparet sträckläste Åsa Bonellis bok: Stanna innan du går – romantisk.

2014-10-21 Pebbles Karlsson Ambrose gästbloggar hos Pia F Davidsson och förlaget lottar ut ett ex av boken Jag vet inte var psykoser kommer ifrån.

2014-09-11
Josefine Lindén/Dagens Bok recenserar Det krävs tusen vackra ord. Den får fina betyg 9/10. Läs recensionen

2014-08-28
Boklysten recenserar Det krävs tusen vackra ord, boken hamnar bland Årets Favoriter.

2014-08-27
Det krävs tusen vackra ord får fantastiska 5 av 5 i betyg av Jennies Boklista.

2014-05-22
”Jag hoppas också boken (Tills kärleken skiljer oss) blir översatt, hon är minst lika bra feelgoodförfattare som sina framförallt ”anglosaxiska” kolleger som befolkar denna genre. Och för all del, modern relationsroman som boken kallas av förlaget är en bra beskrivning av berättelsen det med.” Tack!  Breakfast Bookclub

2014-05-22
Novellister inför fullsatt Stadsbibliotek i Uppsala. Eva Ludvigsen, Emmelie Hardenborg, Brigitte Parez, Monic Arvidson W, Jenny Jacobsson och Rose Tillberg Mattson. Söder om Söder

2014-05-21
”Ordberoende Förlag har haft den goda smaken att ge ut en originell och klart läsvärd novellantologi, kallad #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige. 24 etablerade och debuterande författare berättar vad som hänt i Sverige den 10 oktober. På olika platser och under olika år.” ”Jag har läst och begrundat alla berättelserna och det märkliga är att dom är bra hela högen. Alla deltagarna kan bli författare. Det är väl sensationellt! Kanske blir den här boken ett minnesmärke i svensk litteratur!?” Dast Magazine

2014-05-20
”Vi började firandet på Bysis Bok & Papper, en mysig bokhandel på Söder i Stockholm där Anna hade sitt releaseparty förra året. Inte kunde jag väl drömma om då, att jag skulle få ha detsamma, även om det här inte bara var mitt party. Det kändes både kul och spännande att få dela den här upplevelsen med så många andra” Habowoodfruar

2014-05-19
 ”#Älskanoveller- 26 nyanser av Sverige. Vilken fest! Vilket underbart gäng! Vilken resa! Det kan bara inte bli annat än succé. Själv upplever jag just nu en alldeles fantastiskt behaglig boksmälla och ett härligt rus efter lördagens helt galet roliga bokrelease. Den som var min egen – tillsammans med 24 andra härliga novellister.” Anneli Stålberg

2014-05-19
”Nu finns den på riktigt! #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige är en verklig bok, som man kan bläddra i och läsa ur. Och vi har firat dess inträde i världen med buller och bång. Först med mingel på Bysis bok och papper på Södermalm i Stockholm, där alla vi novellister (de av oss som var där) träffades i verkliga livet, många för allra första gången.” Manuskt

2014-05-18
”Ikväll har jag bokcirklat på Google Hangout. Det var riktigt kul att träffas via videosamtal och bokprata. Några av oss, som var med, har lite kontakt via bokbloggar, Facebook, Twitter eller Instagram så det var riktigt kul att få prata direkt. Vi har pratat om Anna Lönnqvist debutroman Tills kärleken skiljer oss. En bok som vi alla reagerat på. En del tyckte vi lika om och en del tyckte vi olika om precis som det ska vara.”   Erikas Bokprat

2014-05-18
Eftermiddagen och kvällen igår var fantastisk, helt fantastisk. Allting var lite overkligt, från se min text i tryck till att signera och bli fotograferad. Magiskt. Vi började med releasefest på Bysis bokhandel.”Vi novellister strålade ikapp med solen och signerade så att pennorna glödde.” ”Efter Bysis fortsatte releasefesten hemma hos Kjell E Genberg. Dag Öhrlund höll tal, Ewa Åkerlind höll tal, Jenny Jacobsson höll tal och lovade att starta fler sådana här galna projekt.” Emmelie Hardenborg

2014-05-18
”I ljuvlig sommarvärme samlades de flesta av novellförfattarna, förläggaren Ewa Åkerlind och alla vi andra som inte ville missa den här historiska releasen.” Ebba Range

2014-05-18
”Så är det gjort – boksläppet. Det var en galet rolig tillställning. Tjugo av de tjugofyra författarna medverkade och bland gästerna återfanns ännu fler författare som inte varit med i #Älskanoveller.” Carina Aynsley

2014-05-18
”Att Jenny Jacobsson kläckte denna idé med noveller genom Sveriges landskap för inte ens ett år sedan är så otroligt coolt och roligt. Att Ordberoende valde att satsa och ge ut boken är häftigt. Att träffa gänget, varav majoriteten för första gången nu blir publicerade i skrift är underbart. Det bara är så. Underbart. Att vi i Uppland snabbt drog ihop ett kärngäng som nu drar ut på Upplandsturné är magiskt! Jag menar, ovärderligt!” Eva Ludvigsen

2014-05-18
”Men oj, vad mycket folk det kom! Jag var inte riktigt beredd på det. Jag har aldrig medverkat på någon bokrelease förut och hade ingen bild av vad det innebar.  Jag kan garanterat säga att jag aldrig har skrivit mitt namn så många gånger på en dag tidigare i alla fall.” Alvastra

2014-05-18
”Jag är så himla stolt över att få ingå i det här otroligt trevliga och superbegåvade gänget. De tjugofyra författare som via ett unikt projekt gjort en makalös novellsamling.” Supercarina

2014-05-12
”Det finns ett driv mellan raderna som gör att jag gärna vänder blad trots min ilska. Det var längesedan jag reagerade så kraftigt på en bok. Men det är inte bara karaktärernas beteenden som har fått mig att reagera. Anna Lönnqvist är en fena på att skriva om den passion som uppstår … De sexscener som utspelas är äkta, sensuella och vackert beskrivna. Det är en konst. Tack Anna Lönnqvist. Det är lätt att dras med i det relationsdrama som utspelas. Lätt att förstå Susannas frustration över att göra rätt.  Erikas bokprat

2014-05-08
”Känner ni för en perfekt sträckläsarbok, eller söndagsbok som jag också kallar det? Ni vet en sån där bok där man snabbt förs framåt i berättelsen och inte vill sluta läsa? Då ska ni läsa Tills kärleken skiljer oss av Anna Lönnqvist!” Bloggbohemen

2014-05-05
”Anna Lönnqvist kan konsten att skriva bra sexscener! De bygger inte på några sadomasochistiska eller förnedrande förhållanden utan det är jämställt och fint och det är hett. Hon har också lyckats skriva en bladvändare En feminist som vill göra ett statement skulle skriva såhär. Det har gjorts av flera förut; Denise Rudberg, Katarina Wennstam och Jenny Strömstedt för att nämna några.” Feministbiblioteket recenserar TKSO

2014-05-01
”Den här boken tog rätt hårt på mig, och jag läste även ut den på bara ett par dagar. Historien är framför allt viktig att ta upp, då jag tror att detta maktspel som Susanna blir utsatt för sker oftare än vi tror.” skriver AlexBokhylla om Tills käreken skiljer oss.

2014-04-22
”En riktig bladvändare” Västmanländskan har läst Tills kärleken skiljer oss

2014-04-22
Feelgoodbiblioteket recenserar Tills kärleken skiljer oss ”Du har skrivit en roman som väcker känslor och jag är övertygad om att din debutroman kommer att få många läsare”.

2014-04-09
Pebbles Karlsson Ambrose intervjuad av Nathalie Sjögren

2014-03-28
”Om sorgen hos ett barn” Vimmelmamman, Lotta Gray, bloggar om Monika Nyström

2014-03-23
I ensamhetens väntrum recenserad av Bookiecookiez

2014-02-24
Bibli.se spanar in nya författare, bland andra Rose Marie Bouw!

2014-02-21
Pebbles Karlsson Ambrose intervjuad av doktorn.com

2014-01-21
Konsekvenser av att dö fick fina ord och 4 av 5 i betyg av Zellys bokblogg!

2014-01-01
Anna Lönnqvist vald till en av årets bloggare på Debutantbloggen

2013-11-13
Bokälskaren tycker att Rose Marie Bouws bok ”Konsekvenser av att dö” är unik i sitt slag.

2013-11-09
Josefin Lindén tycker till på dagensbok.com om ”Konsekvenser av att dö”. Hon tycker att Rose Marie Bouws bok är viktig och att vi måste börja prata om det svåra.

2013-10-27
Yohannah intervjuar Rose Marie Bouw om skrivandet på sin blogg.

2013-10-14
Jennies boklista ger ”Konsekvenser av att dö” betyg 5 av 5.

Frilansjournalisten och författaren Lotta Modin bloggar om ”Fotografen” och sitt spännande möte med Eva Rydinger på Metrobloggen.

2013-10-12
Jennies boklista tycker att ”Fotografen” är mycket bra, gripande och fängslande samt ger boken 4 av 5 i betyg!

2013-10-07
Kajsa Kallio på Kallios koll är avundsjuk på karaktären Vanja i ”Fotografen” som vet vad hon vill, är självsäker och trygg i sin sexualitet.

2013-10-05
Bokälskaren tror att boken ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån” kan var en stor hjälp för anhöriga och vårdpersonal.

2013-10-03
Bokälskaren rekommenderar ”Koltrastens år – en cancersjuk småbarnspappas kamp” som hon tycker är en öppen och ärlig bok om det jäkliga med att bli svårt sjuk mitt i livet.

2013-09-26
Bokälskaren tycker att Monika Nyström betonar pedagogiken i ”Leva Älska Le”.

2013-09-24
En mekanisk mamma om ”Konsekvenser av att dö”. Hon skriver att boken är spännande och paradoxalt nog även underhållande.

2013-09-06
”Konsekvenser av att dö” recenseras av Bookiecookiez.

2013-09-01
Skrivarakademin skriver om sin forna elev Ewa Åkerlind som berättar om hur hon älskar sitt nya jobb som förläggare.

2013-08-26
Skrivarakademin är stolta över att deras tidigare kursdeltagare Eva Rydinger blivit publicerad.

2013-08-02
Bloggaren Anette på Reflektioner Allteftersom tycker att ”Fotografen” är hudnära, läsvärd och föder nya tankar.

2013-07-28
Rose Marie Bouw gästbloggar på Debutantbloggen om sin bok ”Konsekvenser av att dö” – om en utskälld genre och om hur viktigt det är att prata om svåra saker.

2013-07-20
En intressant intervju av Eva Rydinger av Litteratur i Fokus om hennes skrivande och tankar runt bokdebuten med Fotografen.

2013-07-04
Erikas bokprat tycker till om ”Fotografen”.

2013-06-30
Förläggare Ewa Åkerlind gästbloggar hos Debutantbloggen om hur det är att ha ett förlag.

2013-06-10
Boktok73 tycker att ”Fotografen” växer vartefter man läser den.

2013-06-09
Mia Eggimann funderade en del över ”Fotografen” efter hon läst den.

2013-05-29
Elin Johanna Sköld ger ”Fotografen” 5 av 5 stjärnor.

2013-05-27
Annas bokprat tycker ”Fotografen” är välskriven.

2013-05-26
Feelgoodbibliotekarien tycker att ”Fotografen” är en utmärkt bokcirkelbok.

2013-05-26
Jenny på bloggen Söder om söder vill gärna träffa karaktären Vanja i ”Fotografen” på riktigt.

2013-05-20
Eva Rydinger gästbloggar hos Bokboxen hos Bokia Killbergs.

2013-03-29
En bokcirkel för alla bokcirklade om ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån” och gjorde i samband med det en intervju med författaren Pebbles Karlsson Ambrose.

2013-02-16
Psykriot tycker till om ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån”.

2012-11-30
Eva Rydinger gästbloggar på Debutantbloggen om sin debut, förlag, drivkrafter och rosa drömmar.